Ако сме от ентусиастите, които са си поставили като новогодишно обещание

...
Ако сме от ентусиастите, които са си поставили като новогодишно обещание
Коментари Харесай

Колко време ни трябва, за да видим резултата от тренировките

Ако сме от запалянковците, които са си сложили като новогодишно обещание да стартират да упражняват постоянно, евентуално към този момент се чудим какъв брой време ще е належащо да се потим в залата, с цел да стартираме да виждаме резултатите от позитивната смяна, която сме създали.
 Редовните тренировки и по какъв начин покачват имунитета ни
Как постоянните тренировки покачват имунитета

Още една причина да спортуваме през днешния ден

Отговорът е много условен, само че ето какво може да следим и най-важното - да не губим мотивация, че не се получава. Защото с изключение на старания, си би трябвало и време. А и редица фактори също оказват влияние.

Ако желаеме да поддържа форма и да бъдем оптимално здрави, би трябвало спортът да се трансформира в метод на живот за нас. Но в случай че спортуваме най-много, с цел да изглеждаме добре, ето за какъв брой време почти изгодите от тренировките стават забележими.
 Снимка 649861

Ако сме избрали аеробни извършения като бягане или плуване, то с тях мускулите ми неведнъж се уголемяват и свиват, което пък усилва потребността им от О2. Затова тялото ни отклонява повече кръв от останалите елементи към тези мускули, които натоварваме най-вече.

И изгодите от този вид спортуване са на разположение съвсем незабавно - усъвършенства се кръвообращението, понижават се възпаленията в тялото, подкрепя се придвижването на ставите. Но в случай че желаеме преди всички да свалим килограми, това няма по какъв начин да стане като с магическа пръчка след един час бягане да вземем за пример. Оказва се, че може да забележим резултатите по-скоро, в случай че сме с наднормено тегло.
 Снимка 649860

В този случай с 30-40 минути спортуване всеки ден може да забележим първите резултати от напъните ни даже още след две седмици. Важно изискване за това обаче е да се храним здравословно през това време и да пием задоволително вода. При хората с показател на телесната маса в нормите напредъкът най-вероятно ще стане забележим след към четири седмици. 

Това е по този начин, тъй като колкото повече тежим, толкоз повече енергия е нужна на тялото ни, с цел да действа. Така някой по-тежък ще изгори повече калории от по-слаб човек, когато вършат едно и също упражнение.

Освен това резултатите в посока намаляване стават забележими по-скоро при мъжете, отколкото при дамите. Това се дължи на естествено по-бързия метаболизъм вследствие на повечето мускули за сметка на мазнини в тялото. А обмяната на веществата се забързва в допълнение от аеробната интензивност, която покачва и пулса ни. И когато изгаряме храната по-бързо и дейно, тя не се натрупа под формата на мазнини, изясняват от Daily Mail.
 Снимка 649858

Но би трябвало да сме наясно, че няма винаги да смъкваме килограми толкоз бързо, колкото първоначално. Постепенно този резултат ще отслабва, а по някое време ще попаднем в плато и показанията на кантара ще спрат да мърдат надолу. Това обаче е изцяло нормално и не трябва да ни отхвърля от спорта.

Ако пък упражняваме за изграждане на мускули, ще ни е належащо повече време, с цел да забележим стремежи резултат. Ако всеки ден прави по 30 минути извършения с тежести, мускулите ни ще стартират да наподобяват по-тонизирани след пет до шест седмици. Важно е непрекъснато да усилваме тежестите, за да може да постигнем търсения резултат. При множеството хора той се вижда първо при бедрата и прасците.
 Снимка 649862

Въпреки че на мускулите им трябва известно време, с цел да наподобяват по този начин, както желаеме, останалите ползи от силовите тренировки са осезаеми незабавно след тях. Мускулният напредък усъвършенства здравето на ставите, както и цялостната стойка. А ние се чувстваме по-силни и изпълнени с сила.

от 2020 година, оповестено в International Journal of Environmental Research and Public Health, открива, че възрастни мъже с положително хранене и подобаваща хидратация могат да чакат да качат към 0,5 до два кг мускули на месец с непрекъснати силови тренировки. Въпреки че при дамите това трупане на мускули се случва по-бавно, още веднъж е допустимо постигането на забележителни резултати за същия период с неизменност.
 Редовните тренировки и за какво няма изгода от тях, в случай че не се храним здравословно
Какво се случва, в случай че упражняваме, само че не се храним здравословно

Напразни старания или не напълно

Ако след прочетеното сме се стимулирали още повече да упражняваме постоянно, би трябвало да внимаваме да не прекалим за по-бързи резултати. Аеробната интензивност по 30-40 минути може да изпълняваме и всекидневно, само че при силовите тренировки е значимо постепенно да усилваме напрежението, с цел да не си докараме травми и повече вреди, в сравнение с изгоди.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР